fbpx

Co píše o této rostlině Dr. Péter Simocsics (Magazín přírodního léčitelství)

simoncsics-peter-aronie

Aronie černá má především mimořádně protizánětlivé účinky, resp. musíme zdůraznit její účinky při prevenci vzniku chorob. Výzkumy posledních desetiletí jednoznačně potvrdily, že největší počet civilizačních onemocnění (srdeční infarkt, rakovina, diabetes, kardiovaskulární onemocnění, onemocnění látkové výměny) indukují zánětlivé procesy.

Polyfenol a flavonoidy, na které je mimořádně bohatá vážou protizánětlivé markery (např. cyklooxygenázu, resp. TNF-alfu). Kromě toho blokuje enzym, který by způsobil tvorbu kyseliny arachidonové, která je spouštěčem všech zánětlivých procesů. Široce spektrální výzkumy v polském Vratislavi potvrdily, že ji za její antioxidační vliv můžeme vděčit vysokému redox potenciálu, to znamená že se spojuje se schopností podporující výměnu iontů, tedy předávání kyslíku a příjem dusíku.

Tyto látky dobře vážou i těžké kovy! Prokain arónie s vysokou molekulovou hmotností obsahují mnoho takových aromatických prstenců, které mají velmi silnou schopnost vázat volné radikály. Potvrdily, že potenciál účinnosti aronie černé je tak vysoký, jak mají čínské léčivé rostliny, které na základě zkušeností tradiční medicíny používají při léčbě rakovinových onemocnění!

Na lekárskej univerzite v Plovdive skúmali vplyvy šťavy z arónie pri liečbe diabetikov. Dospeli k názoru, že zázračné ovocie má mimoriadne účinky pri doplnkovej liečbe diabetikov.

Na lékařské univerzitě v Plovdivu zkoumali vlivy šťávy z arónie při léčbě diabetiků. Dospěli k názoru, že zázračné ovoce má mimořádné účinky při doplňkové léčbě diabetiků. Lidové léčitelství v Rusku černou Aronii již velmi dlouhou dobu využívá téměř “allround”, tedy na různé neduhy jako domácí lék. Především při střevních infekcích, kožních onemocněních, infekcích močových cest a při vysokém krevním tlaku.

“Zajímavým způsobem” i výzkumníci univerzity v americkém městě Illionis jednoznačně potvrdili, že aronie stimuluje krevní oběh, zabraňuje vzniku krevních sraženin, posiluje srdce a chrání močové cesty před zánětlivým onemocněním. V Sovětském svazu už v letech 1950-probíhal intenzivní výzkum zaměřený na účinky arónie, jehož výsledkem potvrdili nejen to, že pomáhá odstranit z těla těžké kovy, ale má výborné účinky i při léčbě zářením postižených pacientů. Tím pádem z arónie nevyrobili pouze šťávu, ale i klinicky účinný prášek a tablety.

 

Úspěšné klinické použití arónie zdokumentovali při těchto onemocněních:

Střevní onemocnění, žaludeční katar, onemocnění jater a žlučníku, kožní onemocnění, alergické reakce, diabetes, dětské onemocnění (spála, spalničky), vysoký krevní tlak a všechny ostatní srdečně cévní onemocnění, problémy srážlivosti krve, trombózy, infekce močových cest, onemocnění štítné žlázy a zlepšení stavu pacientů po chemoterapií, uveitida.

Po shrnutí zkušeností posledních desetiletí, můžeme konstatovat, že tento ovocný plod s mimořádně vysokým obsahem živin se ne náhodou dostal do popředí lékařské pozornosti. Jeho léčebné účinky spočívají ve vysokém obsahu vitamínu P (flavonoid), vitamínů rozpustných ve vodě, jako B1-, B2-, B6-, B9-, B12-, C-a vitamínu H, vitaminů rozpustných v tucích, jako A-, Ea K, provitamínu a své vysoké schopnosti vázat volné radikály, čímž chrání buňky před jejich zničením. Podle jednoznačného názoru výzkumníků má alespoň takové léčebné a preventivní účinky, jako plod zázračné tahitské rostliny, noni. Áron však máme tu, před nosem, nevyžaduje žádnou zvláštní péči, poptávka po této rostlině stále roste, proto by bylo dobré, kdyby se tento koncentrát zdraví pěstoval i u nás. Důsledkem toho, by byla možná nepříjemná chuť v ústech farmaceutických výrobců, ale pěstitelé této rostliny by určitě osladili život onkologických pacientů a lidem trpící jinými civilizačními chorobami.

(Úryvek z Časopisu přírodního léčitelství)

Podobní obsah

Aronie u naší klientky Anny S.

Aronie u naší klientky Anny S.

Dobrý den,v říjnu 2020 jsme od Vás objednali 50 sazenic Aronie. Posílám fotky, jak jsme sazenice vysadili, pak po půl roce a také nejnovější záběry,

Příběh "dvou lékárníků".

Příběh “dvou lékárníků”.

Tento příběh sahá až do doby, kdy ještě žila moje prababička. Prababička, která milovala svoji rodinu a znala různé byliny a rostliny. Ještě dnes mě

Živý plot jsem zakoupila před dvěma roky a jsem spokojená.

Taky hodnotím že mi je pravidelně zasílaný zpravodaj ve kterém jsou zajímavé a poučné informace.

Je vidět že WonderHedge se zajímá o své zákazníky.
O. Pasovská

 

Dobrý den, právě jsem od Vás obdržel objednané keře, rád bych Vám strašně poděkoval za naprostou profesionalitu, perfektní komunikaci a péči o zákazníka.

Velmi často a dlouho nakupuji po internetu, ale s tak dokonalou prací jsem se ještě nesetkal!

Na základě těchto zkušeností budu Váš obchod všem doporučovat. A pokud budu někdy potřebovat keře, tak se zcela jistě obrátím na Vás. Ještě jednou moc děkuji.

Igor K.